Header Ads

Header ADS

Comoara imobiliară din Brăila


O comoară imobiliară care ar putea fi descoperită turiștilor se află în Brăila. Clădiri vechi pot fi admirate la orice pas. Bogății arhitecturale, istorie, dar și legende pot fi aflate vizitând acest oraș de la Dunăre.
De exemplu, Casa Christescu. Construită în anul 1890, clădirea este monument istoric. Este cunoscută de mai toți brăilenii sub numele de Casa Căsătoriilor, deoarece, mulți ani, Casa Christescu a adăpostit Oficiul Stării Civile. Clădirea poate fi admirată pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza la numărul 91. Cele două forme umanoide ce formează relieful decorativ al fațadei imobilului sunt atracția clădirii.
Privind, dintr-un anumit unghi, cele două forme amintite, parcă am fost într-o altă dimensiune. Atât de departe și totuși atât de aproape, atât de sus și totuși atât de jos. O artă să faci acele forme. Dar o artă să faci privitorul să se simtă la același nivel cu ele. Uriaș.



Din păcate, multe dintre clădirile vechi din Brăila sunt, în prezent, lăsate să se degradeze. Așa cum se întâmplă și prin alte localități ale României.
Mulțumesc lui Adrian Zăinescu, pentru detaliile din această postare.

Descopăr Brăila. Abia acum. Deși sunt la doi pași de ea. Dar niciodată nu e prea târziu 😁
Cu alte cuvinte, voi reveni cu alte detalii din Brăila.

Pentru toți cei pe care-i doare-n fund... ul curții de casele de patrimoniu


Brăila, orașul de la Dunăre  Clădiri vechi ce fac istoria Brăilei  Monumente istorice din județul Brăila

Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: