Header Ads

Header ADS

De ce nu se dă BON FISCAL în BISERICĂ atunci când cumperi LUMÂNĂRI. Poate nu știai

 #imagini

De ce nu se dă bon fiscal în biserică atunci când cumperi lumânări, de exemplu? Sau să fie eliberate chitanțe pentru servicii precum cele de botez, înmormântare etc.. Situație întâlnită în cel puțin o biserică ortodoxă din Galați. Și care îi nemulțumește pe mulți cetățeni.
Și nici nu am auzit să se fi făcut vreun control în casa Domnului de către cei care urmăresc să nu fie încălcată legea fiscalității.



Pentru cei care nu știu, iată de ce nu se dă bon fiscal în biserică atunci când cumperi lumânări, de exemplu ->

”Cultele religioase sunt persoane juridice de drept privat si utilitate publica care se organizeaza si functioneaza potrivit Legii Cultelor (nr. 489/2006), in baza prevederior Constitutiei Romaniei (art. 29 si 30). Acestea sunt autonome si organizate potrivit propriilor statute sau coduri canonice.
(...)

Astfel, Codul fiscal al Romaniei precizeaza la art. 15 alin. 1 lit. f ca veniturile realizate de unitatile bisericesti din donatiile credinciosilor si din activitati economice (producerea si vanzarea de lumanari, calendare, carte religioasa, vin cultic si alte obiecte bisericesti etc.) sunt scutite de impozit daca sunt folosite in scopuri bine definite.

Contributiile benevole (donatiile) ale credinciosilor sunt inregistrate in evidenta contabila a fiecarei parohii. Potrivit hotararii Sfantului Sinod, dupa fiecare slujba membri ai Consiliului parohial consemneaza intr-un proces verbal suma colectata, care este imediat inregistrata in evidenta contabila a fiecarei parohii. Aceeasi procedura este urmata si in cazul cutiei milelor, iar pentru contributiile benevole de la serviciile religioase (botezuri si cununii) se elibereaza chitanta. Aceasta disciplina financiar-contabila a fiecarei unitati bisericesti este verificata periodic de catre serviciul audit al fiecarei eparhii.

(...)

Cultele religioase nu sunt organizate ca societati comerciale (ca barurile, cafenelele, restaurantele etc.) si, ca atare nu urmaresc profitul, ci ele constituie comunitati parohiale sau monahale, iar veniturile realizate sunt folosite pentru sustinerea activitatii cultice (spirituale), culturale, educationale si social-filantropice in folosul societatii”, a precizat Patriarhia Română. CLICK AICI pentru a citi întregul comunicat al Bisericii

Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor [detalii]

Nu-i mai stricați imaginea lui Dumnezeu! [detalii]

Mai bine CUTIA MILEI la intrarea în SPITALE! Cine este ”pentru”?


Galați  Galați, astăzi!  Galați Brăila Implicare Civică și Politică  Sesizări, propuneri și reclamații - Galați  Împreună schimbăm Galațiul  Bloggeri Brăileni și Gălățeni  Bloggeri de top  Români pentru Români  


Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: