Header Ads

Header ADS

PROTECȚIA CONSUMATORILOR, cu fesul pe ochi. Etichetele lipsă dintr-o piață importantă din Galați


Printr-o conjunctură, am ajuns într-o piață importantă din orașul Galați cu scopul de a cumpăra un fes. Nu m-aș fi așteptat să fie atât de complicat.
Câteva modele care se repetă la standurile care s-au hotărât să pună la vânzare și un astfel de produs. Și de aici începe acțiunea... În Piața Centrală. Cele mai multe fesuri nu au eticheta producătorului, pentru a vedea, în special, din ce este făcut produsul. Nu mai spun că, din câte standuri sunt în piața respectivă și au produsul amintit la vânzare, dacă am găsit la două ”tarabe” fesuri din bumbac sau lână. Adevărat, ”dacă nu se cere”?, după cum susțin vânzătorii. În plus, ar fi costat mai mult de 20-25 de lei, cât variază prețul unui fes din acril sau (în amestec cu) alte fibre sintetice.
Lumea se mulțumește cu produse necalitative, motivând că nu sunt bani. Așa este. Dar sănătatea ta, a celor apropiați este în joc!

Unde am găsit fes cu etichetă, RESPECT!


Și să revin la acțiune 😜Mă întreb ce face Protecția consumatorilor din Galați. În ce constă activitatea loc? Sunt plătiți doar să aștepte sesizări din partea cetățenilor? În plus, nu există un site unde să vadă tot poporul ce controale au făcut, ce amenzi au dat etc., dar PE FIECARE JUDEȚ ÎN PARTE! Nu ce am găsit eu, amestecul ăsta: www.anpc.gov.ro/ și www.anpc.gov.ro, comisariate regionale și comisariate județene. Așa ceva, produse fără etichetă?!!
#refuz

ATENȚIE!


Studiile demonstrează că fibrele sintetice dăunează grav sănătății. Ele sunt foarte toxice deoarece sunt realizate din chimicale și sunt tratate chimic pentru a le face să se comporte bine la spălare cu mașină, să fie moi, culorile derivate din petrol - pentru a le oferi nuanțele ce ne plac nouă, teflon pentru a le face neșifonabile.
Printre fibrele sintetice care trebuie evitate se numără: acrilul, ce pare să conțină compuși cancerigeni, poliesterul, acetatul de celuloză, triacetatul (TAC) și vâscoza (materialul acela mai fin ca bumbacul și neșifonabil este derivat din celuloză), orice material etichetat ca fiind antistatic, neșifonabil, nu necesită călcare și alte atribute ”comode” ar trebui evitate. 
Unii medici susțin că hainele din fibre sintetice bulversează liniile energetice ale corpului, lucru care în timp duce la diverse afecțiuni. Alte detalii folositoare [...]

Cu siguranță știi ce am amintit mai sus, dar ATENȚIE! Sănătatea ta, a celor apropiați este în joc! Ni se va da în continuare ceea ce cumpărăm! Și vânzătorii, implicit producătorii, au dreptate, călăuziți de vorba CLIENTUL NOSTRU, STĂPÂNUL NOSTRU 😆
Materialele pe care trebuie să le ai în vedere sunt bumbacul, lâna, cașmirul, inul, mătasea, cânepa, pentru cei care nu sunt foarte ”green”, chiar angora, potrivit recomandărilor de specialitate. 



Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: